Qazan kotleti
- 500 q çəkilmiş ət
- 3 ədəd baş soğan
- 4-5 ədəd kartof
- 2 ədəd şirin bibər
- 3 ədəd pomidor
- 3 x.q əridilmiş kərə yağı
- 1/2 st su
- 1 balaca dəstə (keşniş, şüyüd, reyhan)
- Duz
- Istiot
Davamı →
İnkişaf etmək istəyənlər üçün maraqlı məlumatlar olan kollektiv bloq servisi
Tərkibi:
1 ədəd yaşıl alma
1,5 su stəkanı soyuq süd
3 top vanilli dondurma
2 xörək qaşığı toz şəkər
Hazırlanması:
Yaşıl almanı yuyub soyun, çəyirdəyini təmizləyib dilimləyin.
Blendrin içinə südü, şəkəri, dondurmanı və almaları qoyub tam həll olana qədər qarışdırın.
Zövqə görə içinə 3-4 parça buz da əlavə edə bilərsiniz.
Soyuq halda süfrəyə verin. Nuş olsun!
Tərkibi: 100 qr un, 250 qr süd, 6 ədəd yumurta, 100 qr kərə yağı, 100 qr rəndələnmiş qruyer pendiri, qara bibər, duz.
İç vasitələr: 80 qr un, 1/2 litr süd, 1 paket göbələk, 100 qr kərə yağı, 80 qr marqarin, 1/2 dəstə cəfəri, 150 qr rəndələnmiş qruyer pendiri.
Hazırlanması:
İlk əvvəl kərə yağı, süd və undan istifadə edərək xəmir hazırlayın. Tünd pudinq qatılığına gəldiyində sobadan alın. İçinə yumurta sarısı, duz, qara bibər və qruyer pendiri əlavə edin. Xəmir soyuduğu zaman daha əvvəl çırparaq qar halına gətirdiyiniz yumurta ağlarını əlavə edib, əvvəlcədən yağlayıb, unladığınız bir nimçəyə yayın. İsti bir sobada üzəri quruyub, altı sarımtıl bir rəng alana qədər bişirin. Bu yolla hazırlanmış ruloyu unladığınız bir mətbəx bezinə alt-üst edib yuvarlayın, xəmirin asanca yuvarlanması üçün sərt olmasına diqqət yetirin. İstiliyini qorumaq üçün ruloyu içində qaynar su olan bir qazanın buğunda gözlədin.
Tərkibi:
— 1 ədəd ağ balıq;
— yarım stəkan pomidor şirəsi;
— 1 stəkan su;
— 2 ədəd dəfnə yarpağı;
— 2 diş sarımsaq;
— 1 ədəd soğan;
— 3 çay qaşığı duru yağ;
— 1 xörək qaşığı un;
— 1 çay qaşığı qara istiot;
— 1 çay qaşığı qırmızı istiot;
— 1 dilim limon;
— 1 qaşıq soya sousu;
— zövqə görə duz.
Tərkibi:
Təmizlənib doğranmış heyva – 1kq,
şəkər – 1,2kq
Hazırlanması:
Heyva təmizlənir, 2 sm qalınlığında dilimlərə doğranır və qaynar suda 10-15 dəq. pörtülür. Sonra heyva dilimlərinin üzərinə qaynar şərbət əlavə edilir.
Şərbəti heyva pörtülmüş su ilə hazırlayırlar. Mürəbə arada 8-10 dəq. qaynadılıb 8 saat saxlanılmaq şərti ilə 3-4 dəfəyə bişirilir.