Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Misir tortu

Tərkibi:
  • xəmir (1 korj üçün, cəmi 3 korj):
  • 3 yumurtanın ağı2,5 x.q. şəkər tozu
  • 0,5 x.q. un
  • 50 q xırdalanmış qoz (yaxud fındıq)
  • (3 korj üçün göstərilən ərzağı 3-ə vurun)

Davamı →

Xardalın bilmədiyimiz inanılmaz faydaları

Xardal tək qidaya əlavə kimi yox, müalicəvi vasitə kimi geniş istifadə olunur.
Xardal mədə-bağırsaq sistemi üçün çox xeyirlidir, iştahanı artırır, həzm proseslərini yaxşılaşdırır. Bədəndə yağların parçalanmasını sürətləndirir.
Xardalın əsas xeyirli xüsusiyyətlərini təqdim edirik:
Davamı →

Teriyaki toyuq qanadları

Ərzaqlar:
2 kilo toyuq qanadı
1 stəkan soya sousu
1 stəkan qəhvəyi şəkər tozu
Bir stəkanın ücdə biri qədər zeytun yağı
Yarım çay qaşığından bir qədər çox zəncəfil tozu
Yarım çay qaşığından bir qədər çox sarımsaq tozu (sarımsaq tozu qurudulmuş sarımsağın toz halıdır)

Davamı →

Taciksayağı mərci və düyü şorbası

Ərzaqlar:
  • Təqribən 1/4 stəkan zeytun yağı
  • 1 ədəd xırda doğranmış soğan
  • 1 ədəd xırda doğranmış kərəviz saplağı
  • 1 ədəd xırda doğranmış  yerkökü
  • 4 ədəd xırda doğranmış pomidor
  • 2 diş xırda doğranmış sarımsaq
  • 2 çay qaşığı zirə
  • 1/2 çay qaşığı döyülmüş yenibahar (allspice, yoxdursa zəruri deyil)1/4 stəkan yuyulmuş yaşıl, ya da qəhvəyi mərci
  • 1/4 stəkan yuyulmuş qəhvəyi, ya da ağ düyü
  • 2 ədəd quru dəfnə yarpağı
  • 4 stəkan və ya lazım olsa bir az da çox tərəvəz bulyonu və ya adi su
  • Duz və istiot
  • 1/2 stəkan keçi pendiri (qatıqla əvəz edilə bilər)
  • Doğranmış göyərtilər – cəfəri, keşniş, nanə (miqdarı zövqə görə)
  • Təzə sıxılmış limon şirəsi

Davamı →

Sobada ətli yunan qabağı

Ərzaqlar:

  • 5-6 xörək qaşığı zeytun yağı və ya kərə yağı
  • 450 qram çəkilmiş mal əti və ya qoyun əti
  • 1 ədəd iri soğan, xırda doğranmış
  • 1 ədəd iri pomidor, xırda doğranmış
  • 1 orda yaşıl bibər, xırda doğranmış
  • 2-3 diş sarımsaq, xırda doğranmış
  • 1 xörək qaşığı tomat
  • Duz və istiot
  • 4 ədəd Yunan qabağı (kabaçok), qabığı soyulmuş və halqavari kəsilmiş
  • Bir ovuc doğranmış şüyüd

Davamı →

Mürəbbənin hazır olduğunu necə təyin etmək olar

Yaxşı bişirilmiş mürəbbəni uzun müddət ərzində saxlamaq olar. Belə mürəbbə xarab olmur və öz xüsusiyyətlərini saxlayır.
Mürəbbənin hazır olub-olmadığını təyin etmək üçün bu kimi üsullardan istifadə etmək olar:
Soyuq nəlbəkinin üzərinə bir damcı mürəbbə tökün. Damcı yayılmırsa, mürəbbə hazırdır.

Davamı →