Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

İspan bulkaları

Tərkibi:
xəmir:
300 q un
1 ç.q. quru maya
1/2 ç.q. duz
1/4 st. şəkər tozu
1 yumurta
2 x.q. bitki yağı
120 ml isti su

əlavə:
100 q yumşaldılmış kərə yağı

iç:
zövqə görə: gilənar konservi; sürtgəcdən keçirilmiş boranı+şəkər tozu+darçın, alma və s. üzərinə: şəkər pudrası
Davamı →

Ərikli mannı

Tərkibi (4 pay):
3-4 iri yetişmiş ərik (sayı formanın ölçüsündən asılıdır)
80 q mannı yarması
80 q badam unu
150 q şəkər tozu
0,5 l süd
4 yumurta
30 q kərə yağı
1 çimdik duz
1 ç.q. badam, yaxud vanil cövhəri
1 x.q. şəkər pudrası
2 x.q. badam yonqarı
Davamı →

Zəncəfilli peçenye

Belə hesab edirlər ki, bu peçenyenin reseptini ber neçə əsr bundan əvvəl İngiltərə kralı icad edib. O vaxtdan bu günümüzə qədər bu peçenye bütün dünyada tanınıb və böyük populyarlıq qazanıb. Bu çox dadlı, kövrək, ətirli, yüngül peçenyedir. Həmçinin bu peçenye çox faydalıdır — onun tərkibində bal, zəncəfil, darçın kimi faydalı inqrediyentlər var.
Davamı →

Soçi paxlavası

Tərkibi:
Korjlar üçün:
2,5 stəkan un
200 qr kərə yağı
2 yumurta sarısı
yarım stəkan xama
¼ stəkan şəkər tozu
1 paket vanil (1 ç/q)
yarım çay qaşığı soda
1 çimdik duz

İçlik üçün:
3 yumurta ağı
1,5 stəkan şəkər tozu
1,5 stəkan xırdalanmış qoz
Davamı →

Bananlı desert

Tərkibi:
5 banan
1 limon
3 x.q. şəkər tozu
1 x.q. kərə yağı
300-400 q qaymaqlı dondurma
100 q şəkərli peçenye
25 q şokolad

Hazırlanması:
Sobanı 220 dərəcə qızdırın. Formanı bolluca kərə yağı ilə yağlayın. Bananları təmizləyib hər birini uzununa bölün.
Davamı →

Səməni halvası

Səməni halvasına bəzən suhan halvası və ya İsfahan halvası da deyirlər. Səməni halvasını başqa şirniyyatlardan fərqləndirən xüsusiyyətlərdən biri onun demək olar ki, ekoloji cəhətdən tam təmiz olmasında, yalnız təbii məhsullardan hazırlanmasındadır. Dietoloqlar müasir istehsalın insan orqanizminə vurduğu ziyanı təsdiqləməyə məcburdurlar.

Səməni halvası öz faydalı keyfiyyətinə görə Azərbaycan mətbəxinin bir sıra şirniyyatlarını geridə qoyur. Uşağa süd verən analara məhz səməni halvasını məsləhət görürlər, çünki tərkibindəki ədviyyələr belə qadının südünü artırır.

Novruzda bişirilən səməni halvası «jenşen»dən də faydalıdır, yaxşı bişirilmiş səməni halvası qan dövranını, insanın əhval-ruhiyyəsini yaxşılaşdırır.
Davamı →

Şampinyon peçenyesi

Tərkibi:
460 q un
200 q kərə yağı
150 q şəkər pudrası
1 ç.q. vanilli şəkər tozu
2 yumurta
40 q nişasta
10 q qabartma tozu
1 x.q. kakao

Hazırlanması:
Yumşaq kərə yağını şəkər pudrası və vanilli şəkər tozu ilə çalın (mikser gərək deyil). Qarışdıraraq bir-bir yumurtaları əlavə edin. Un, nişasta və qabartma tozunu əlavə edin. Yoğurub üzərinə dəsmal, ya da plyonka çəkin, soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın. Xəmiri 46-48 kündəyə bölün.
Davamı →

Tbilisi salatı

Tərkibi:
1 banka konservləşdirilmiş qırmızı lobya
200-250 qr qaynadılmış mal əti və ya toyuğun döş əti (mal ətidirsə 300 qr yağsız yerindən götürüb, duzlu suda qaynadırıq)
1 ortaboy qırmızı baş soğan
Acı bibərin yarısı
1 ədəd qırmızı bolqar bibəri
2-3 diş sarımsaq
50 qram qoz ləpəsi
Keşniş
Qara istiot
Davamı →

Fərqli kotlet

Ərzaqlar:
1 ədəd ortaboy gül kələmi
2 ədəd yumurta
2 xörək qaşığı un
Duz
İstiot

Qızartmaq üçün:
yağ

Hazırlanması:
Gül kələmini doğrayıb yuyun. Duzlu suda tam bişənədək qaynadın. Sudan çıxardıqdan sonra əzib püre halına gətirin. Soyuduqdan sonra üzərinə yumurta, duz, istiot, əlavə edib yaxşı qarışdırın. Tavada yağı qızardıb qarışımdan 1 xörək qaşığı həcmində götürüb tavaya qoyun və kotletləri ikitərəfli qızardın. İsti-isti süfrəyə verin. Nuş olsun!
Davamı →

Boranı keksi

Tərkibi:
1 st. adi şəkər tozu
0.5 st. qəhvəyi şəkər tozu
0.5 st. bitki yağı
2 yumurta
1 st. boranı püresi, yaxud sürtgəcdən keçirilmiş boranı
1 3/4 st. un
1 ç.q. soda
1ç.q. duz
1/4 ç.q. üyüdülmüş mixək
3/4 ç.q. darçın
1/2 ç.q. ətirli (ağ) istiot
1/2 ç.q. üyüdülmüş muskat cevizi
Davamı →