Рейтинг
+25.73

Kulinariya

24 üzv, 665 topik

Toyuqlu qat-qat piroq

Təxminən 10 pay üçün

Pendirli biskvitlər üçün:
5 yumurta
3 xörək qaşığı mayonez
3 xörək qaşığı mannı və ya adi ağ un
400 qram sürtgəcdən keçirilmiş bərk pendir (məsəl üçün Çedar pendiri. Bir neçə pendirin qarışığı da ola bilər, amma aralarında mütləq sarı rəngdə bir pendir olsun)

İçlik üçün:
1 kilo çəkilmiş toyuq filesi (çəkilmiş hind quşu əti ilə əvəz edə bilərsiniz)
6 xörək qaşığı yağ (duru və ya kərə)
2 ədəd orta boy baş soğan — xırda-xırda doğrayın


Ardı →
 

Xaçapuri

Tərkibi:xachapuri
Sadə mayalı xəmir 500qr
«Suluquni» pendiri
4-5 ədəd yumurta
200 qr kərə yağıGöyərti, ədviyyat
Duz


500 qr mayalı xəmirdən 3 ədəd xacapuri alınır.

Hazırlanması:
Mayalı xəmirdən 20-25 sm diametrində yuxa yayılır və rəndələnmiş «Suluquni» pendiri yuxanın içərisinə səpilir.
Ardı →
 

Bananlı-kəsmikli zapekanka

Tərkibi (6 pay): 
100 ml 20-22%-li qaymaq
50 q şəkər tozu
3 yumurta
60 q un
500 q kəsmik
2 banan
20 q kərə yağı 

Hazırlanması:
Yumurtanı şəkər tozu ilə çalın. Qaymaq əlavə edib, yenə çalın. 
Kəsmiyi, unu əlavə edin, yaxşıca qarışdırın. 
Bananı kubik doğrayın, kəsmikli qarışığa əlavə edib qarışdırın. 
Sinini kərə yağı ilə yağlayın, qarışığı içinə tökün. 
180 dərəcə qızdırılmış sobada 40 dəqiqə, üstü qızılı rəng alanadək bişirin.
 

Tikə kabab

Tərkibi:
qoyun əti – 330q
baş soğan 0 60q
göysoğan – 40q
cəfəri və reyhan 
sumaq – 3q,
və ya nar şərab – 5q
duz,istiot

Hazırlanması:
Qoyun ətinin bud və ya bel hissəsindən 35-40 qramlıq tikələr kəsib duz və istiot vurulur, şişə taxılır və manqalda od üzərində qızardılır. Bəzən kababın əvvəlində yazılmış qayda üzrə basdırma hazırlanır. Kabab hazır olan kimi masaya verilməlidir. Tikə kababın yanında haqavari doğranmış soğan və ya narşərab, (yay vaxtı şişdə qızardılmış pomidor) istiot və duz verilir.

 

Badamlı halva

Tərkibi:
1.5 stəkan düyü unu
2 stəkan isti süd
1 qəhvə əridilmiş marqarin yağı
1 fincan əridilmiş kərə yağı
1 stəkan badam
2 stəkan toz şəkər 

Üstü üçün:
Xırdalanmış badam 
Ardı →
 

Ətli dovğa


Xammalların miqdarı dovğada verildiyi kimidir. Əlavə olaraq 400 qr yumşaq qoyun əti, 60 q noxud götürülür.

Əvvəlcədən isladılmış noxud ayrıca qazanda yarım bişmiş vəziyyətə gələnə qədər qaynadılır.

Sonra ət qiyməsindən hər paya 5-6 əd xırda küftəcik hazırlanır və noxudla birlikdə bişirilir.

Bişmiş noxud və küftəciklər hazır dovğaya qarışdırılır.

Ətli dovğa süfrəyə isti halda verilir. Üzərinə darçın da səpilə bilər.

 

Şəkər xəmiri

Tərkibi:şəkər xəmirindən şirniyyat

100 qr marşmelo “Zefir”
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı limon suyu
500 qr pudra şəkər

Hazırlanma qaydası:

Marşmelo, kərə yağı, limon suyunu buxarda əriyənə qədər qarışdırırıq, sonra kənara qoyuruq. (əllərimizi xəmirə yapışmasın deyə kərə yağıyla yağlayırıq)
Pudra şəkəri ilə xəmiri yoğururuq, gördünüz ki, xəmir əlinizə yapışmır deməkki xəmirimiz artıq hazırdı.
Xəmirə rəng qatmaq istəyirsinizsə qida boyasından istifadə edərək incə çubuq vasitəsilə nöqtələr qoyaraq xəmiri yoğurun.
Sellofana qoyub 30 dəq soyuducuda saxlayırıq. Əldə etdiyiniz xəmiri oxloxun köməyi ilə açaraq istədiyiniz qəlibə görə forma verə bilərsiniz.

 

 

Qırmabadam

Tərkibi:Qırmabadam

85 q düyü unu
650 q şəkər tozu
280 q fındıq ləpəsi
35 q yumurta ağı
1 q limon turşusu
2 q keşniş toxumu

Hazırlanma qaydası:

Şəkər tozunu suda qaynadın, limon turşusu əlavə edib tərkibində 5-6% su qalanadək bişirin. Bişmiş karamel kütləsini çala-çala soyudun. İstiliyi 50-60 dərəcə C olanda üzərinə yumurta ağı əlavə edib çalmağı sürətləndirin. Çalınmış kütləyə xırdalanmış fındıq ləpəsi və keşniş toxumu qarışdırın.


Ardı →
 

Toyuq kababı

Tərkibi:
toyuq – 285q
xama – 10q
baş soğan – 30q
keşniş və cəfəri  — 25q
limon 1/2 ədəd
və ya narşərab – 25q
duz, istiot.

Hazırlanması:
Toyuq iki hissəyə bölünür, istiot və duz vurulub şişə taxılır.
Xama ilə isladılıb manqalda qızardılır.

Hazır kababın yanında halqavari doğranmış başsoğan verilir və üstünə limon dilimi qoyulur.

 

Yumurta ruleti

İnqredientlər:
6 yumurta
300 q mayonez (omlet üçün)
150 q mayonez (iç üçün)
3 qutu yumşaq pendir 
2 diş sarımsaq
xırdalanmış qoz

Hazırlanması:
Yumurta və mayonezi mikserlə çalın.
Tavanın içinə perqament qoyun, yumurtanı onun üzərinə boşaldıb omlet alınana qədər bişirin.
Ərinmiş pendiri əzib, mayonez, əzilmiş sarımsaq və qoz qatıb qarışdırın.
Omleti kağızdan aralayın. İçi onun üzərinə bərabər yayın. sonra perqamentin köməyilə rulet kimi bükün. Qida sellofanına büküb 2 saat soyuducuda saxlayın.  Nuş olsun!