Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Kəsmikli badımcan ruleti

Tərkibi:Kəsmikli badımcan ruleti
1-2 ədəd badımcan
200-250 qram kəsmik (qaymaqlı pendirlə də əvəz edə bilərsiz)
cəfəri, şüyüd, tərxun 
2 dilim sarımsaq
1 x.q. xama və yaxud yağlı qaymaq (mayonezlə də əvəz edə bilərsiz)
zeytun və yaxud bitki yağı
duz, yeni döyülmüş istiot
kahı yarpaqları və təzə tərəvəz (pomidor, xiyar, bolqar bibəri və b.)

Hazırlanma qaydası:
Badımcanları yuyub qurulayaraq uzunsov şəkildə dilimləyin. Üzərinə duz səpin və acısını çıxarın. Sonra onları yuyub, təmiz dəsmalla qurulayaraq zeytun yağında hər iki tərəfini yaxşıca qızardın. Qızardılmış badımcanları tavadan götürüb boşqaba qoyun.


Ardı →

Mimoza salatı

Ərzaqlar:Mimoza salatı
 
1 banka balıq konservası (qızılbalıq və yaxud sayra)- istəsəniz konservanı 200 qram suda bişirilmiş qızılxallı balıqla əvəz edə bilərsiz.
 1-2 ədəd bişmiş kök
 4-5 ədəd yumurta
 1 ədəd soğan
 mayonez
 duz, yeni döyülmüş istiot
 salatı bəzəmək üçün şüyüd
Ardı →

Göbələkli ət ruleti

Göbələkli ət ruletiTərkibi:
500 q mal əti
300 q göbələk
200 q soğan
150 q mayonez və ya xama
150 q ketçup və ya tomat pastası
duz
istiot
bitki yağı

Hazırlanması: 
Soğanı xırda-xırda doğrayın. Sonra, göbələyi təmizləyib xırda-xırda doğrayın. Soğanı qızardın. Göbələk əlavə edib duz, istiot vurun, hazır olanadək bişirin (təxminən 20 dəqiqə).
Əti doğrayın, döyün. Azca duz, istiot vurun. Göbələyi içinə qoyub rulet kimi bükün, diş çöpü ilə bərkidin.
(Ruletləri bitki yağında qızarda bilərsiniz.)
Mayonezi tomat pastası və ya ketçupla qarışdırın. Ruletləri siniyə düzün, üzərinə mayonezli sous töküb sobaya qoyun. 180 dərəcədə 30-40 dəqiqə bişirin.


Davamı →

Lahmacun

lahmacunTərkibi
Xəmir üçün:
-1 kq un; 
-1 paket yaş maya; 
-duz; 
-1 desert qaşığı şəkər tozu; 
-1/2 çay stəkanı maye yağ; 
-ala bildiyi qədər ilıq su.

İçi üçün:
-1/2 kq dana qiyməsi;
-1/2 dəstə cəfəri;
-4 ədəd pomidor;
-7 ədəd soğan;
-1 yemək qaşığı qırmızı istiot;
-3 qaşıq maye yağ;
-3 qaşıq tomat pastası.


Ardı →

Borş

Tərkibi:
— 300 qram qaynadılmış ət;borş
— 1 ədəd çuğundur;
— 2 qaşıq kərə yağı;
— 1 ədəd soğan;
— 1 çay qaşığı şəkər tozu;
— 1 fincan un;
— 1 ədəd kök;
— 2,5 litr ət sousu;
— 1 ədəd kərəviz, 1 dəstə cəfəri;
— 1 kartof, 1 dəstə şüyüd;
— 1 ədəd pomidor;
— 320 qram kələm;
— 1 ədəd limon;
— 1 stəkan krem, 1 ədəd bibər.


Ardı →

Badamlı tort

Lazım olanlar:
500 qr şəkərli xəmir, 
1stəkan un, 
3 ədəd yumurta, 
1stəkan şəkər tozu , 
3-4 ədəd kök, 
0,5 stəkan kişmiş, 

Hazırlanma qaydası:
Ardı →

Moruqlu blinçik

Lazım olanlar:
Moruq — 200 q
Dondurma — 200 q
Un — 100 q
Yumurta — 3 ədəd
Şəkər tozu — 20 q
Süd — 100 q
Duru yağ — 40 q
Vanil — 10 q
Şokolad — 50 q

Hazırlanma qaydası:
Ardı →

Şaftalı piroqu

Lazım olanlar:
Un — 230 q
Yumurta — 2 ədəd
Kərə yağı — 110 q
Şəkər tozu — 200 q
Xama — 200 q
Soda — 1 ç.q.
Qabartma tozu — 1 ç.q.
Duz — bir çimdik
Vanil — 10 q
Ardı →

Qəhvə haqqında bilmədikləriniz

Qəhvə kofe adlanan ağacın meyvələrindən müxtəlif proseslər nəticəsində toxumlarının ayrılaraq bölgədən bölgəyə fərqli dəmləmə üsulları ilə hazırlanaraq əldə edilən bir içki növüdür. ABŞ Beynəlxalq Qəhvə Assosiasiyasına (NCA) görə, dünya üzrə qəhvə meyvələrinin yalnız 5 faizində toxum tək və lobya dənəsinə bənzər olur. İspaniyada belə qəhvə dənələrinə «balaca ilbiz» deyilir. Bu növ qəhvə dənələrinin emalını maşın yox, insanlar həyata keçirir. Bu növ qəhvənin incə dadı və güclü ətiri olur. Döyülməmiş qəhvə dənələri əslində qəhvə meyvəsinin toxumlarıdır. Qəhvə meyvəsində adətən bir üzü yastı olan iki toxum olur. Bu meyvələrin toxumları müxtəlif proseslərdən sonra suda dəmlənərək istehlak edilir. Hər bir ölkənin mədəni damaq vərdişlərinə uyğun olaraq yaratdığı özünəməxsus içkiləri olsa da, qəhvə onlardan fərqli olaraq yer üzündəki insanların əksəriyyətinin həyatına daxil olmağı bacarıb. Hər bir cəmiyyət qəhvəyə özlərinə görə mənalar aid etmişdir; Özünə xas tərzdə qovurub, dəmlənib və təqdim olunmuşdur. Yarandığı gündən bəri saysız-hesabsız insanların dolanışıq mənbəyi olmuş, böyüdüyü bölgənin iqtisadiyyatını formalaşdırmışdır. Bu gün də dəyərini artıraraq insanların təqdirini qazanmağa və dayanmadan dünyanın hər nöqtəsinə çatmağa davam edir. Bu səbəbdən də dünyada neftdən sonra ən çox satılan məhsul olma xüsusiyyətini hələ də qoruyub saxlayır. Bölgələrinə, mallarına və maddi-mənəvi mənalarına ad verdiyi qəhvəni əvvəldən gəldiyi nöqtəyə qədər təsvir etmək mümkün olmasa da, sizə cavab verəcək şəkildə izah etdik. Kofenin istehsalından tutmuş təqdimatına qədər hər sualınız üçün internetdə yayımlanan ən uzun qəhvə məqaləsini sizin üçün hazırladıq.


Davamı →

"Spartak" tortu

Tərkibi:

  • Un - 530 q.
  • Qəhvəyi rəngli şəkər tozu - 180 q.
  • Soda — 1 ½ ç. q.
  • Qabartma tozu — 1 ç. q.
  • Kərə yağı- 100 q.
  • Yumurta - 2 ədəd
  • Kakao - 3 x. q.
  • Bal — 2 x. q.
 

Krem üçün: 


Davamı →