Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Vafli

Vaflinin hazırlanması qaydası

Tərkibi (16-18 ədəd)

375 ml isti süd
125 q şəkər tozu
10 q quru maya (və ya 25 q yaş maya)
150 q ərinmiş kərə yağı
1/2 ç.q. duz
1 ç.q. vanil esensiyası (və ya 1 x.q. vanilli şəkər)
2 yumurta
400 q un
1,5 ç.q. qabartma tozu


Ardı →

"Kirpi" pirojnası

 «Kirpi» pirojnasının hazırlanması qaydası 

Tərkibi:

250 q kərə yağı
2 st. şəkər tozu
5-6 yumurta
1 paket vanilli şəkər
3 x.q. xama
2 st. un
1 banka 38%-li qaymaq
0,5 banka qatılaşdırılmış süd


Ardı →

Kələm dolması

Qeyd: Dolmalıq kələm seçəndə eləsini seçin ki, yarpaqları bir-birinə sıx olmasın. Bu cür kələmin yarpaqlarını zədələmədən bir-birindən ayırmaq asan olur. 

4-5 pay üçünkələm dolması

İçi Üçün:
yarim kilo çəkilmiş qoyun və ya mal əti, və ya ikisinin qarışığı (çox yağsız olmasın)
1 ədəd orta baş soğan — xırda-xırda doğrayın (2 stəkan alınacaq)
2 xörək qaşığı pomidor məti (tomat)
yarım stəkan yumru düyü — yaxşıca yuyub suyunu süzün
yarım stəkan xırda doğranmış keşniş
yarım stəkan xırda doğranmış şüyüd
2-3 qaşıq kərə yağı
1 çay qaşığı duz
¼ çay qaşığı istiot


Ardı →

Kivi mürəbbəsi

Eqzotik meyvə olan kividən mürəbbə müxtəlif cür bişirlir:

Birinci üsul

Tərkibi:


1 kq kivi
1 kq şəkər tozu
2 ədəd limon
250 q. su

Kivinin qabığını soyub dilimləyin. Enli ləyənə su töküb ocağın üstünə qoyun, şəkər tozu əlavə edin, qarışdıraraq əridin. Su qaynayıb şəkər tozu əriyən kimi qazı söndürün. Kivi dilimlərini siropun içinə düzüb bir gecə saxlayın. 2 limonun şirəsini çıxararaq buraya əlavə edin. Sabahı gün ləyəni çox iti odun üzərinə qoyun. Qaynara düşən kimi ocağı azaldıb 15 dəqiqə bişirin. Sonra qazı söndürüb axşama kimi mürəbbəni saxlayın. Axşam və o biri gün səhər proseduru eynilə təkrar edin. Belə edəndə dilimlər bütöv qalır.


Ardı →

Reyhan şərbəti

Tərkibi:

1 dəstə reyhan
6 stəkan isti su
6 xörək qaşığı toz şəkər
3 parça limon duzu (toz halindadirsa 1/3 çay qaşığı)

Hazırlanması:

Reyhanı geniş bir kasaya qoyub üzərinə isti suyu tökürük.
Şəkərini və limon duzunu əlavə edib qarışdırırıq və bu şəkildə gözlədirik.
Limon duzu ərisin deyə arada bir qarışdırırıq.
Süzgəcdən keçirdiyimiz şərbəti soyuduqdan sonra süfrəyə veririk. 
Davamı →

Fransız salatı

Fransız salatının hazırlanma qaydası:

Tərkibi:

400 q toyuq ciyəri (toyuq əti də ola bilər)

1 soğan

 
3 yumurta

1-2 turş alma

150-200 q bərk pendir

mayonez


Ardı →

Jülyen

Jülyenin hazırlanması qaydası

İnqradientlər: (1 nəfər üçün)

50 q toyuğun döş əti
50 q göbələk
2 ç.q. xama
2 x.q. sürtgəcdən keçirilmiş pendir
limon şirəsi

Toyuğun döş ətini və göbələyi qaynadın. Saman kimi doğrayıb qarışdırın. Buna xama və limon şirəsi əlavə edin. Xırda jülyen üçün olan tavaya qoyub üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. Sobada 10-15 dəqiqə bişirin.


Nuş olsun


Davamı →

Buğlama

Buğlamanın tərifi çoxdur. Bu, əsasən damaq dadından irəli gəlir. Kimisi kəklikotu, kimisi badımcan və kartof vurur, bəziləri isə əti soğan və pomidorla qaynadıb, duz-istiut vururlar. Buğlamanın əsas bir neçə komponenti var: ət (əsasən yağlı qoyun və ya quzu əti), soğan, pomidor, bibər, göyərti. Qalan ərzaqları isə zövqə görə əlavə etmək olar.

Sadə buğlamanın
hazırlanması qaydası.


Ardı →

Müsli batonu

Müsli batonunu hazirlanması qaydası.

Tərkibi:

400 q qoz-fındıq (araxis, badam və s.)
300 q quru meyvə və sukat (kişmiş, ərik, albalı, ananas, əncir və s.)
150 q tum (günəbaxan, boranı tumu və s.)
100 q yulaf lopası
50 q həcmli düyü
1 ç.q. darçın (istəyə görə)


Ardı →