Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 819 topik

Qərb mətbəxindən Beyqıllar

Əcnəbi un məmulatı Beyqıl Qərb ölkələrindən gələn kafe və restoranların sayəsində artıq ölkəmizdə də tanınır. Əslində çox bəsit görünüşə və tanış təama məxsus bu kökələrin ev şəraitində hazırlanması elə də qəliz deyildir. Hazırlanma prosesinin maraqlı hissəsi kökələrin öncə suda qaynadıldıqdan sonra sobada bişirilmə qaydasıdır.

Üzəri adətən fərqli qaraçörəkotu növləri- xırda, böyük, qara, ağ və s. olmaqla beyqılları adətən səhər yeməyi üçün hazırlayırlar. Arasına yağ-pendir, istəyə görə digər məhsullar çəkib dadı damaqda qalan süfrə keyfi yaşanılır.
Davamı →

Sobada pendirli göbələk

Lazım olan ərzaqlar:
— 300 qr toyuq döş əti
— 250 qr şampinyon göbələyi
— 2 ədəd yaşıl bibər
— 1 ədəd soğan
— 3 ədəd pomidor
— 2 ədəd kartof
— 1 xörək qaşığı tomat pastası
— duz
— istiot
— bitki yağı
— 200 qr holland pendiri.
Davamı →

İtalyansayağı çuğundurlu əriştə

Xanımlar, bu günlərdə hamımızın ortaq problemi – az kalorili və yüsək proteinli yeməklərdir. Etiraf etmək lazımdır ki, bu adət etidyimiz xəmir yeməkləri ilə heç də tutmur. Sizinlə paylaşacağımız resept bizim milli əriştə yeməyini xatırlatsa da, bu təamın əsas inqredienti çuğundur köküdür.

Əslində bu resepti çuğundur tozu ilə də hazırlamaq olar. Lakin nəzərə alsaq ki, bizim yerli marketlərdə onu tapmaq o qədər də asan deyil, onu bişirməyin ən asan yolu çuğundurdan istifadə etməkdir.
Davamı →

Balıq kotleti

Ərzaqlar:
500 qr balıq filesi
100 qr bişmiş düyü
1 kiçik baş soğan
1 tikə çörək
süd — göyərti (zövqə görə)
duz, istiot, üyüdülmüş suxarı, bitki yağı.

Hazırlanması:
Balıq filesini ətçəkən maşınından keçirin.
Çörəyi süddə isladın.
Davamı →

Yemiş mürəbbəsi

Lazımdır:
1 kq təmizlənmiş yemiş üçün 600-800 qr şəkər tozu götürülür (yemişin şirinliyindən asılıdır)
1 limonun sedrası (sarı qabığı). 

Hazırlanması:
Yemişi təmizləyin, yarısını sürtgəcdən keçirin, yarısını kiçik kublar şəklində doğrayın.
Üzərinə şəkər tozu səpin, yarım saat — 1 saat saxlayın ki, yemişin şirəsi çıxsın.

Davamı →

Ləzgi piroqu

Xəmir:
1 kq un
2 stəkan su
1 ç.q. duz
1 ç.q. şəkər tozu
1 paket quru maya
3 x.q. bitki yağı
kərə yağı (üzərinə çəkmək üçün).

İçlik:
500-700 qr farş
2 kartof
1-2 baş soğan
duz, istiot, digər ədviyyatlar (zövqə görə).
Davamı →

Yemiş mürəbbəsi

Lazımdır:
1 kq təmizlənmiş yemiş üçün: 
600-800 qr şəkər tozu götürülür (yemişin şirinliyindən asılıdır)
1 limonun sedrası (sarı qabığı).

Hazırlanması:
Yemişi təmizləyin, yarısını sürtgəcdən keçirin, yarısını kiçik kublar şəklində doğrayın.
Üzərinə şəkər tozu səpin, yarım saat — 1 saat saxlayın ki, yemişin şirəsi çıxsın.
Ləyəni oda qoyun, qaynara düşəndə vam odda 5 dəqiqə qaynadın, tam soyudun, yenə 5 dəqiqə qaynadın.
Davamı →

Kələmli "Sezar"

Tərkibi:
  • 200 q təzə kələm
  • 1 xiyar
  • 2 toyuğun döş əti
  • 100 q bərk pendir

Sous:
  • 100 ml mayonez
  • 1 ç.q. xardal
  • 1 diş sarımsaq

Suxarılar üçün:
  • 1 diş sarımsaq
  • 1 sm qalınlıqda 4 dilim ağ çörək
  • 2 x.q. bitki yağı.

Davamı →

Öz şirəsində çiyələk

1 kq çiyələk üçün 250 qr şəkər tozu götürülür.

Hazırlanması:
Çiyələyi təmizləyin, yuyun, dəsmalın üzərində bir qədər qurudun.
Çiyələyi enli ləyənə tökün, üzərinə şəkər tozu səpin, axşamdan səhərə qədər saxlayın (8 saat).
Yarım l-lik bankaları yaxşı yuyun, buxarın üzərində və ya sobada sterilizə edin, qapaqları qaynadın.
Davamı →