Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Buğlama

Tərkibi: 
0,5 kq yağlı qoyun əti
4 pomidor
3 bolqar bibəri
6-7 soğan
4-5 diş sarımsaq
1 st. soyuq su
duz, istiot

Hazırlanması:
Soğanları uzununa doğrayın. Sümüklü əti doğrayın, duz, istiot və soğanla qarışdırın.

Pomidorların qabığını soyub halqa, bibəri jülyen (saman kimi) doğrayın. Qazanın dibinə ətlə soğanı qoyun, bunların üstünə bibəri döşəyin. Lap üstdən pomidoru düzün, duz və istiot səpin. 1 st. soyuq su töküb vam odda təxminən iki saat bişirin.
Davamı →

Şaftalı mürəbbəsi

Tərkibi: 
1,5 kq çəyirdəyi çıxarılmış şaftalı
1 kq şəkər tozu
darçın çubuğu
limon

Hazırlanması:
Yetişmiş, amma bərk şaftalı eçin. Yuyun (üstünə qaynar su töküb qabığını soymaq da olar). Dənəsini çıxarıb dilimləyin.

Üzərinə şəkər tozu səpib 1 saat saxlayın. Çox zəif ocağın üstünə qoyun. İçinə darçın çubuğu salın. Qaynara düşəndə ocaqdan götürün.

Proseduru daha iki dəfə təkrar edin. Hər dəfə də çox zəif odda, hərdənbir taxta qaşıqla qarışdıraraq bişirin. Axırıncı dəfə bir limonun şirəsini əlavə edib daha 10-15 dəqiqə qaynadın.

Mürəbbəni qaynar-qaynar steril bankalara yığıb ağzını bağlayın və tərs çevirib soyuyanadək saxlayın.
Davamı →

Qazan kotleti

Qazan kotleti üçün ərzaqlar:
  • 500 q çəkilmiş ət
  • 3 ədəd baş soğan
  • 4-5 ədəd kartof
  • 2 ədəd şirin bibər
  • 3 ədəd pomidor
  • 3 x.q əridilmiş kərə yağı
  • 1/2 st su
  • 1 balaca dəstə (keşniş, şüyüd, reyhan)
  • Duz
  • Istiot

Davamı →

Qəlyanaltı - Yuxa bükməsi

Ərzaqlar:
    
     20 ədəd balaca yuxa

     200 q ağ pendir (qoyun pendiri, brınza ya da digər bərk pendir növləri )

     4 ədəd pomidor

     4 dəstə göyərti (keşniş, şüyüd, nanə, tərxun) (Tərxun ilə nanədən az keşniş ilə şüyüddən çox olmalıdır.)

     Qızartmaq üçün zeytun yağı

     Pendir şit olsa duz istifadə edə bilərsiniz.      


Ardı →

Közlənmiş badımcan salatı

Tərkibi:
3 ədəd közlənmiş bostan badımcanı
2 ədəd pomidor
4-5 ədəd acı bibər
8-10 budaq cəfəri
1 ədəd quru soğan
3 çay qaşığı sumaq
Duz

Sous üçün:
½ çay stəkan zeytunyağı
3 diş döyülmüş sarımsaq
2 şorba qaşığı limon suyu

Hazırlanması:
Badımcanları közləyin, qabığlarını soyun, kiçik quşbaşı şəklində doğrayın, dərin bir kasada qabıqları soyulmuş bir az böyük şəkildə doğradığınız pomidor, xırda doğranmış cəfəri və bibərlərlə yaxşıca qarışdırın. Quru soğanı ay şəkildə incə doğrayın, duzla yüngül ovun, sumakla birlikdə badımcanlı qarışığa əlavə edin.
Ardı →

Panini

Səhər yeməyi, nahar və yüngül qəlyanaltılar üçün əla bir fikirdir. İtalyan buterbrodları çox dadlı və rahat hazırlanan olurlar.

Tərkibi:
2 iri dilim çörək
2 dilim vetçina
zövqə görə 2 dilim pendir
4 reyhan yarpağı
bibər
duz, istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Bir qat çörək, bir qat vetçina, sonra 2 reyhan yarpağını düzüb, bibər töküb, pendiri, qalan reyhanı yayırıq və üzərinə bir dilim çörək qoyuruq.

Duz və istiotu zövqə görə əlavə eliyə bilərsiniz, lakin pendirin və vetçinanın sayəsində buna heç ehtiyac da yoxdur.

Əgər toster və ya dəmir vafliniz varsa, yeməyi ora qoyub, qızılı rəng alana qədər qızardırıq. Əgər yoxdursa, yağsız qızmış tavaya qoyub, üzərindən basaraq iki tərəfidə xırçıldılı olana qədər qızardırıq.
Davamı →

Toyuqlu fəsəli torbaları

Tərkibi:
3 stəkan süd
2 stəkan un
2 yumurta
qaymaq
50qr kərə yağı
toyuq filesi- 500qr
soğan
şəkər, duz
bitki yağı
hörüklü pendir və ya göy soğan

Hazırlanması :
Yumurtalar süddə çalınır. Əridilmiş kərə yağı əlavə edilib, yavaş-yavaş un qarışdırılaraq tökülür. 1ç.q. duz və şəkər əlavə olunur.
Fəsəlilər qaynar tavada qızardılır.
Ardı →

Piknik üçün 3 orijinal qəlyanaltı

Əgər siz ailəniz və ya dostlarınızla təbiət qoynunda istirahət etməyə gedirsinizsə, bu zaman yaxınlarınızın ac qalmaması üçün ocaqda əsas yemək bişərkən siz piknik üçün bir neçə qəlyanaltı hazırlaya bilərsiniz. Biz sizə bunun üçün bir neçə orijinal və sadə qəlyanaltı resepti təklif edirik.

Ardı →

Göbələk tarlası salatı

Tərkibi:
300 qr toyuq döş əti
3 yumurta
300 qr göbələk
2-3 ədəd kartof
1 baş soğan
60 qr rəndələnmiş pendir
Mayonez
Duz

Hazırlanması:
Toyuğun döş əti, kartof və yumurta hazır olana qədər qaynadılır.
Göbələk xırda doğranıb soğanla bərabər qızardılır, duzlanır. Salat qat-qat olacaqdır.
Ardı →

Badımcan salatı

Tərkibi:
4 ədəd (incə-uzun) badımcan 
1 ədəd (iri) qırmızı istiot 
3 Yemək qaşığı (dolu) qatıq 
1 yemək qaşığı (dolu) mayonez 
2-3 diş sarımsaq 
1 yemək qaşığı zeytun yağı 
Duz

Hazırlanması:
Badımcan və bibərləri qızardın. Qabıqlarını soyub iri-iri doğrayın.
Ayrı bir qabda; qatıq, mayonez, yağ, duz və əzilmiş sarımsağı qarışdırın. 
Qatıqlı qarışığa badımcan və bibərləri əlavə edib qarışdırın. 
Yarım saat saxlayıb süfrəyə verin.
Davamı →