Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Sobada peraşki

22-25 peraşki üçün

Ərzaqlarsobada peraşki
Xəmir Üçün
½ stəkan (125ml) ilıq su
1 paket (7g) quru maya
3 stəkan (470g) əla növ buğda unu
1 ½ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı şəkər tozu
½ stəkan (125ml) süd
1 yumurta+ 1 yumurtanın ağı (sarısını üstü üçün ayırın) — qeyd: yumurtalar otaq hərarətində olmalıdır
½ stəkan (125ml) duru yağ

İçi Üçün
Kartoflu İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
1 baş xırda doğranmış soğan
4 ədəd orta boy kartof
1/3 stəkan xırda doğranmış şüyüd  (və yaxud keşniş ya da


Ardı →

Toyuq şorbası

Tərkibi:toyuq şorbası
500 q toyuq filesi
400 q əridilmiş pendir
150 q düyü
400 q kartof
150 q yerkökü
150 q baş soğan
duz
istiot
göyərti

Hazırlanması:
Toyuq filesini yuyub-təmizləyib, üzərinə 3 l su tökün, duz, istiot vurub hazır olanadək bişirin (qaynara düşəndən sonra təxminən 20 dəqiqə). Sonra qazandan çıxarın. Bulyona düyü töküb 10 dəqiqə bişirin.
Soğanı xırda-xirda doğrayın. Yerkökünü sürtgəcin xırda gözündən keçirin. Kartofu təmizləyib yuyun, kubik-kubik doğrayın. Əti də xırdalayın. Kartofu bulyona əlavə edin. Sonra soğanı və kökü əlavə edib 5-7 dəqiqə qaynadın. Əti də əlavə edib kartof tam bişənə qədər qaynadın. Pendir əlavə edib qarışdırın, ocaqdan götürün.
Süfrəyə verərkən üstünə doğranmış göyərti səpin.


Davamı →

Toyuq ləvəngisi

Tərkibi:

1-2 toyuq
500-700 q qoz
2 qırmızı baş soğan
 lavaşana (alça turşusu)

Hazırlanması:
Toyuğu təmizləyin.
Lavaşananı xırda-xırda doğrayın, bir kasaya yığıb üstünə qaynanmış su tökün. 
Əvvəlcə qozu ət maşınından keçirin.
Sonra isə soğanı ət maşınından keçirin, ya xırda gözlü ələyə yığın, ya da cunanın arasına qoyub suyunu sıxın. Suyu sıxılmış soğanı kərə yağında qovurun.
Sonra qozla və islatdığınız lavaşana ilə (bir qaşıq toyuğun üzərinə çəkmək üçün saxlayın) qarışdırın. Heç duz-istiot da gərək deyil.

Bu qiyməni toyuğun içinə doldurun. Budların yuxarı hissəsindən bıçaqla çərtin və toyuğun ayaqlarını çarpaz şəkildə onlardan keçirin. Üzərinə saxladığınız alça turşusundan çəkin.
190 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən saat yarım bişirin. 
Davamı →

Kirpi salatı

Tərkibi:
1ədəd toyuq filesi
1banka yaşıl noxud(qorox)
5 yumurta
150 qr. pendir
1 ovuc qədər duza qoyulmuş qara zeytun
Mayonez, duz, istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Toyuq filesi qaynadılıb soyudulur və xırda doğranır.

Bişmiş yumurtanın ağı və sarısı ayrıca doğranır. Yumurtanın sarısı, file və noxud mayonezlə qarışdırılır.


Ardı →

Piano keksi

Tərkibi:

Keks üçün:

  • Yumurta- 2 ədəd
  • Şəkər tozu – yarım stəkan
  • Duru yağ – yarım stəkan
  • Un – 1 stəkan
  • Qabartma tozu – 1 paket
  • Vanil – 1 paket
  • Kakao – 2 x/q.


Keksi islatmaq üçün:

  • Süd – 1,5 stəkan
  • Kakao – 2 x/q.


Krem üçün:

  • Süd – 3 stəkan
  • Şəkər tozu – 1 stəkan

Ardı →

Kəsmikli peçenye

Tərkibi:
250 qr şirin kəsmik
100 qr kərə yağı və ya marqarin (otaq istiliyində)
1 Yumurta (otaq istiliyində)
1 Yarım su stəkanı şəkər
1 Ədəd portağal qabığı
1 pk qabartma tozu
Üzəri üçün 1 yumurta sarısı
3 və ya 3 yarım su stəkanı un

Hazırlanması:
1. Şəkər, yumurta, yağ və kəsmik şəkər əriyənə qədər qarışdırılır.

2. Qabartma tozu, rəndələnmiş portağal qabığı və az az un əlavəsiylə yumşaq bir xəmir yoğrulur.
Ardı →

Jülyen

Jülyenin hazırlanması qaydası

İnqradientlər: (1 nəfər üçün)

50 q toyuğun döş əti
50 q göbələk
2 ç.q. xama
2 x.q. sürtgəcdən keçirilmiş pendir
limon şirəsi

Toyuğun döş ətini və göbələyi qaynadın. Saman kimi doğrayıb qarışdırın. Buna xama və limon şirəsi əlavə edin. Xırda jülyen üçün olan tavaya qoyub üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. Sobada 10-15 dəqiqə bişirin.


Nuş olsun


Davamı →

Müsli batonu

Müsli batonunu hazirlanması qaydası.

Tərkibi:

400 q qoz-fındıq (araxis, badam və s.)
300 q quru meyvə və sukat (kişmiş, ərik, albalı, ananas, əncir və s.)
150 q tum (günəbaxan, boranı tumu və s.)
100 q yulaf lopası
50 q həcmli düyü
1 ç.q. darçın (istəyə görə)


Ardı →

Bağlı ev pizzası

İnqrediyentlər:

Un – 2.5 stəkan
Su – 1 stəkan
Quru mayalar – 1 paket
Bal – çay qaşığının 1/2-i
Duz – çay qaşığının 1/2-i
Zeytun yağı – çay qaşığının 1/2-i
kolbasa – 8 dilim
soğan – 1 orta soğanaq
Masarella – 150 qr
Bərk pendir – 150 qr
Yumurta – 1 əd
Ardı →

Qazan kababı

Qazan kababının hazırlanma qaydası.  4-5 pay üçün nəzərdə tutulub.

Tərkibi : 
1,5 kq ət

100-150 qr. quyruq

1 kq soğan 

1 acı istiot

100 q keşniş-şüyüd

2-3 çimdik qara istiot

1 ç.q. duz

2 ç.q. zirə 
Ardı →