Kişmişli keks
Yumurta -2 ədəd
Duru yağ -2 xörək qaşığı
Soda — 1 çay qaşığı
Qatıq — 1 stəkan
Şəkər — 1 stəkan
Un — 2 stəkan
Vanil — 1 paçka
Kişmiş — yarım kasa(balaca kasa)
Ardı →
İnkişaf etmək istəyənlər üçün maraqlı məlumatlar olan kollektiv bloq servisi
Peceniyaları südə batırıb qaba düzün. Üç qat düzülmüş peceniyaların hər qatına şanti kremindən çəkin. Üzərinə halqa şəkilində doğranılmış bananları düzün sonra kremlə örtün və zövqə görə hazır satılan qarğıdalı yarması (кукурузные хлопья) səpə bilərsiniz. Sonra şokolad hazırlayın.
Hazırlanması:
1 paket kako.
2 stəkan süd.
1 x.q duru yağ.
Şokoladı qazın üsütündə qarışdırın, tam da qatı olmasın. Sonra bir az soyudun və hazırladıqınız peceniyanın üstünə şəkildə göstərilən formada düzün və soyunduyca qoyun.
4 pay üçün
Tərkibi:
Bir ədəd balaca kələm, təxminən yarım kilo - nazik və uzun-uzun doğrayın
1 xörək qaşığı duz
1 ədəd alma — qabığını soyun və kibrit şəklində doğrayın
3-4 xörək qaşığı göy soğanın doğranmış yaşıl hissəsi
zövgə görə zeytun yağı (adətən günəbaxan yağdan istifadə olunur)
zövgə görə limon suyu
zövgə görə duz
zövgə görə istiot
bir çimdik şəkər tozu (zəruru deyil)
üstünə səpmək üçün hr hansı növ turş giləmeyvə (Mən zirinç səpirəm turşməzə dad üçün)
4 porsiya üçün nəzərdə tutulub
1 stəkan qırmızı mərci
1 ədəd orta boy soğan — xırda-xırda doğrayın
1 ədəd orta boy yerkökü — xırda-xırda doğrayın
1 ədəd orta boy kartof — xırda-xırda doğrayın
1 xörək qaşığı tomat (tomat pastası)
6 stəkan su
zövqə görə duz
zövgə görə istiot (şorbanın acı olmasını istəyirsinizsə, bir az acı qırmızı pul bibər əlavə edin)
1-2 qaşıq yağ
Üstü üçün (bu zəruri deyil və şorbanın süfrəyə verəndə gözəl görünməsi üçün edilir - şəkildəki kimi)
2 x. qaşığı kərə yağı və yaxud zeytun yağı
1/3 çay qaşığı qırmızı şirin bibər tozu (paprika)
Tərkibi:
500 qr təzə yaşıl noxud (Qarox)
300 qr quşbaşı mal əti
1 ədəd böyük boy soğan
1 ədəd orta boy pomidor
2 ədəd orta boy kök
2 ədəd orta boy kartof
2 yemək qaşığı duru yağ
1 şirin qaşığı tamat
Kifayət qədər isti su
kifayət qədər qara bibər
kifayət qədər duz
Xammalların miqdarı dovğada verildiyi kimidir. Əlavə olaraq 400 qr yumşaq qoyun əti, 60 q noxud götürülür.
Əvvəlcədən isladılmış noxud ayrıca qazanda yarım bişmiş vəziyyətə gələnə qədər qaynadılır.
Sonra ət qiyməsindən hər paya 5-6 əd xırda küftəcik hazırlanır və noxudla birlikdə bişirilir.
Bişmiş noxud və küftəciklər hazır dovğaya qarışdırılır.
Ətli dovğa süfrəyə isti halda verilir. Üzərinə darçın da səpilə bilər.
Tərkibi:
1 paket spaqetdi
250 qram çəkilmiş dana əti
1 baş soğan
1 xörək qaşığı tomat
4 pomidor
Duz
Qara bibər
Cəfəri
2-3 xörək qaşığı zeytunyağı
Hazırlanma qaydası:
Soğan, pomidor vəsarımsağı doğrayın.