Рейтинг
+26.86

Kulinariya

28 üzv, 880 topik

Göbələk salatı

Ərzaqlar:
1 banka (təxminən 450 q və ya 3 stəkan) turşuya qoyulmuş göbələk(şampinyon)
1 ədəd orta boy yerkökü
1 ədəd kiçik qırmızı Bolqar bibəri
1 ədəd kiçik sarı və ya portağal rəngi Bolqar bibəri
1 ədəd kiçik yaşıl Bolqar bibəri
1 ədəd orta boy turşu-xiyar
1 ədəd orta boy təzə xiyar
zövqə görə Şüyüd
1 ədəd orta boy baş soğan
3-4 x. qaşığı limon suyu
3-4 x.qaşığı zeytun yağı
duz
istiot
Ardı →

Qarışıq Turşu

Turşu kauçuk qablardansa çəlləkdə ya şüşə balonlarda qoyulsa keyfiyyətini itirməz. 
3litirlik balon üçün;
Ərzaqlar:
Kələm – 2kq
Rəngli bibərlər – 1kq
Noxud – 10 ədəd
Qara istiot – 10ədəd 
Dəfnə yarpağı 
Sarımsaq- bol
Acı bibər – 5ədəd
Limon – 2ədəd
Kərəviz -1 dəstə
Ardı →

Kakaolu qurabiyə

Tərkibi:kakaolu qurabiyə
2 stəkan un
yarım stəkan şəkər kirşanı (pudrası)
1/3 stəkan şirinləşdirilməmiş kakao tozu
1 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1/4 çay qaşığı duz
115 qram soyuq kərə yağı – xırda-xırda doğrayın
yarım stəkan doğranmış quru albalı
1/3 stəkan buz kimi soyuq su
1/4 çay qaşığı vanil ekstraktı (vanilla extract)
Ardı →

Brauni

Tərkibi:browni
4 Yumurta
1 st Şəkər tozu
150 qr. Kərəyağı
150 qr. Bitter Şokolad
1 xörək qaş. Kakao
1 Paket Vanil
1 Paket Qabartma tozu
4 xörək qaş. un

Üzəri Üçün:
Albalı ya da mandalin ola bilər
 
Hazırlanması:
Qaba yumurtaları qırın və şəkəri əlavə edib, əriyənə qədər çırpın. Kərəyağını və şokoladı buxar üsulu ilə əridin. Əriyən Şokolad-kərəyağı qarışığını da əlavə edin. Kakaosunu da qoyub qarışdırın.
Ardı →

Basdırma kabab

Ərzaqlar:
Basdırma əsasən, mal ətindən hazırlanır.
ət – 1 kq 
doğranmış soğan – 1kq
limon – 1 ədəd
sirkə — 3 x.q
kəkotu – 1x.q
sarımsaq – 1 diş
duz
istiot
cəfəri – yarım dəstə

Hazırlanması:
Hamısı qarışdırılır 1 gün saxlanılır və şişlərə çəkilə bilər.
Nuş olsun!
Davamı →

Göbələkli yay salatı

Tərkibi:
1 banka (təxminən 450 q və ya 3 stəkan) turşuya qoyulmuş göbələk (xırda, yumrulardan, adı şampinyondur)
1 ədəd orta boy yerkökü
1 ədəd kiçik qırmızı Bolqar bibəri
1 ədəd kiçik sarı və ya portağal rəngi Bolqar bibəri
1 ədəd kiçik yaşıl Bolqar bibəri
1 ədəd orta boy turşu-xiyar
1 ədəd orta boy təzə xiyar
zövqə görə şüyüd
1 ədəd orta boy baş soğan
3-4 x. qaşığı limon suyu
3-4 x.qaşığı zeytun yağı
duz
istiot


Ardı →

Lahmacun

lahmacunTərkibi
Xəmir üçün:
-1 kq un; 
-1 paket yaş maya; 
-duz; 
-1 desert qaşığı şəkər tozu; 
-1/2 çay stəkanı maye yağ; 
-ala bildiyi qədər ilıq su.

İçi üçün:
-1/2 kq dana qiyməsi;
-1/2 dəstə cəfəri;
-4 ədəd pomidor;
-7 ədəd soğan;
-1 yemək qaşığı qırmızı istiot;
-3 qaşıq maye yağ;
-3 qaşıq tomat pastası.


Ardı →

Meyvəli vafli

Ərzaqlar:
3 yumurta
1,5 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı un
1 stəkan şəkər
1 çay stəkanı duru yağ
1 şirin qaşığı qabartma tozu
1 şirin qaşığı vanil

Üzəri üçün:
Şokolad (istəyə görə)
Fındıq
Fıstıq
Mövsüm meyvələri
Ardı →

Qaraçı kababı

Tərkibi:
0,5 kq badımcan
1 kq pomidor
2 ədəd soğan
4-5 ədəd yaşıl bibər
Yarım dəstə cəfəri
Duz, sarımsaq

Hazırlanması:
Badımcan və pomidorları közdə bişirin, qabıqlarını soyub doğrayın və bir qazana düzün. Soğanı halqa-halqa doğrayaraq duz və sumaqla ovun, sonra içinə cəfərini əlavə edib qarışdırın. Bu qarışığı qaynar yağda qovurub pomidor və badımcanın üstünə tökün. Qazanı kip örtüb manqalda yarım saat bişirin.
Davamı →