Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Asan Pendirli Piroq

İçlik:
  • 2 stəkan iri-iri ovulmuş duzlu ağ pendir
  • Təxminən 2 xörək qaşığı doğranmış cəfəri və şüyüd (cəfəri daha çox olsun, istəyə görə sadəcə cəfəridən də  istifadə etmək olar)
Xəmir:
  • 3 stəkan un
  • 1 çay qaşığı duz

Davamı →

Böyürtkən Ruleti

Ərzaqlar

Xəmiri üçün:

  • 3 xörək qaşığı şəkər pudrası, bir az da üstünə səpmək üçün
  • 1 +1/4 stəkan un
  • 1 + ½ çay qaşığı qabartma tozu
  • ½ çay qaşığı duz
  • 1 iri yumurta + 2 yumurta sarısı + 3 yumurta ağı, hamısı otaq temperaturunda
  • ¼ stəkan kərə yağı, əridilmiş və soyudulmuş

Davamı →

Suşinin xeyri və zərərləri

Suşinin əsas hazırlanma inqrediyentləri – qaynadılmış düyü, dəniz yosunları (nori) və müxtəlif növ balıqlardır (qızılbalıq, tuna, ilanbalıq). Bəzi reseptlərdə meyvə, tərəvəz, kürü və yapon pendirindən istifadə olunur. Suşinin əsas ədviyyatları soya sousu, vasabi (yapon qıtığotu) və duzlanmış zəncəfildir.
Suşinin zərəri
Suşi ilə qidalanmanın əsas zərəri çiy balıqdır. Beləki, çiy balıqda qurdlar olur və bu qurdlar insan orqanizminə düşdükdən sonra çoxalma üçün “əlverişli mühit” əldə edir.
Davamı →

Göbələkli Pizza

         Ərzaqlar:

      4 nəfərlik pizza xəmiri

  1. 100 qr rəndələnilmiş yağsız pendir
  2. 1/2 kq göbələk
  3. 1 ədəd limon
  4. kifayət edəcək qədər duz, qara bibər
  5. Zeytun yağı



Davamı →

Yayla şorbası resepti

Ərzaqlar 

  1. 3 stəkan qatıq
  1. 4 stəkan su
  2. 1 ədəd yumurta
  3. 3 xörək qaşığı un
  4. 3 xörək qaşığı yumru düyü
  5. 3 xörək qaşığı kərə yağı
  6. 2 çay qaşığı narın quru nanə (süzgəcdən sürtərək keçirin ki, narın olsun)
  7. Balaca çimdik qırmızı şirin toz bibər (zəruri deyil)
  8. Zövqə görə duz 
 
Davamı →